(VIDEO) Discursul în lacrimi al Domnicăi Manole după decizia CSM: Poalelungi și Cebotari au avut o poziție previzibilă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Domnica Manole, judecătoarea asupra căreia Consiliul Superior al Magistraturii a decis să permită inițierea urmăririi penale pentru că a emis o hotărâre prin care obliga Comisia Electorală Centrală să inițieze referendumul privind modificarea Constituției, a avut un discurs în lacrimi după pronunțarea deciziei.

Ea a acuzat o „răzbunare” venită din partea clanului care conduce justiția din Moldova, scoțând în evidență faptul că ministrul Justiției Vladimir Cebotari și șeful CSJ Mihai Poalelungi au avut poziție „previzibilă” împotriva sa.

„Nu am făcut decât să aplic legea în conformitate cu conştiinţa mea şi interesele ţării. Şi acum sunt convinsă că legea e de partea celor 400 de mii de cetăţeni care au semnat pentru organizarea referendumului”, a menţionat ea.

Domnica Manole susține că astfel a fost „pedepsită” pentru atitudinile sale anterioare împotriva sistemului și a unor hotărâri judecătorești incorecte.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a satisfăcut cererea procurorului general interimar, Eduard Harunjen, dându-şi acordul pentru cercetarea penală a magistratei, care a fost lipsită de imunitate. Șase din cei 9 membri ai CSM au susținut această decizie, împotrivă pronunțându-se Dumitru Visternicean, Vera Toma şi Tatiana Răducanu.

La 14 aprilie Comisia Electorală Centrală a fost obligată printr-o decizie a Curții de Apel să adopte o hotărâre cu privire la inițierea referendumului privind modificarea Constituției în favoarea căruia s-au colectat peste 400 de mii de semnături.

Ulterior, hotărârea Curții de Apel a fost casată de Curtea Supremă de Justiție, iar președinte CEC, Iurie Ciocan, a solicitat sancționarea judecătoarei Domnica Manole.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...