ANRE promite prețuri plafon și controale la stațiile de livrare a carburanților

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) urmează să stabilească prețuri plafon de comercializare a carburanților, după ce săptămâna trecută mai multe stații de livrare a carburanților, la pompa, au scumpit benzina în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu și 10 bani.

De asemenea, reprezentanții ANRE promit controale la stațiile de livrare a carburanților, iar cei care vor încălca legislația vor fi sancționați.

Potrivit directorului ANRE, Sergiu Ciobanu, Agenția stabilește marja comercială specifică pentru produsele petroliere, iar astăzi pe pagina web a regulatorului vor fi afișate prețurile maxime de comercializare cu amănuntul a carburanților.

„La ora 13:00 pe siteul www.anre.md va apărea prețul plafon de comercializare a produselor petroliere. Noi vom organiza controale la toate stațiile petroliere, iar în cazul în care vom depista prețuri mai mari decât cele stipulate în plafon vom aplica sancțiuni, chiar și retragerea licenței. Vom fi foarte duri, chiar dacă există moratoriu asupra controalelor”, a declarat Ciobanu, în cadrul ședinței de luni.

De menționat că la sfârșitul lunii martie Consiliul de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică a aprobat o nouă Metodologie de formare și aplicare a prețurilor la produsele petroliere, prin care a fost schimbată conceptual modalitatea de stabilire a prețurillor de comercializare cu amănuntul la benzină, motorină și la gazul lichefiat.

ANRE anunța atunci că prețurile la pompă vor fi mai mici după implementarea noii strategii. Săptămâna trecută însă mai multe stații de livrare a carburanților, la pompa, au scumpit benzina în medie cu 60 de bani, iar motorina cu 1 leu și 10 bani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...