Imagini ale carcasei avionului Douglas DC-3, dispărut pe 3 aprilie 1961, au fost difuzate duminică la un post de televiziune din Chile. Alpiniştii au explicat că au găsit epava la Maule, la circa 360 km sud de Santiago.

"Avionul se află la o altitudine de peste 3.200 de metri. O parte a fuzelajului încă mai este acolo, iar în zonă sunt împrăştiate multe lucruri, printre care şi oseminte umane", a spus Leonardo Albornoz, unul dintre alpinişti.

Avionul dispărut avea la bord 34 de persoane, printre care opt fotbalişti ai echipei Green Cross, antrenorul Arnaldo Vasquez şi apropiaţi ai clubului, care se întorceau la Santiago după ce au jucat un meci în sudul ţării, la Osorno, în Copa de Chile.

Membrii echipei s-au împărţit în două grupuri, însă doar unul dintre avioanele în care se aflau a ajuns la destinaţie.

Accidentul aviatic de acum 54 de ani a rămas unul dintre marile mistere nerezolvate din istoria ţării sud-americane şi a şocat lumea sportului.

Echipele de salvare au renunţat la căutări după câteva săptămâni în care nu au găsit vreun indiciu privind dispariţia avionului. În capitala chiliană au avut loc funeralii simbolice pentru membrii echipei, la acestea participând câteva mii de oameni.

Green Cross a jucat în prima ligă din Chile până la desfiinţarea clubului, care a avut loc în 1965.

Alpiniştii au refuzat să indice localizarea exactă a avionului, din respect pentru dispăruţi şi familiile lor.