Van Gaal pleacă de la Manchester United după câștigarea Cupei; Cine îl va înlocui

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Louis van Gaal este deja istorie pentru Manchester United. La mai puțin de 24 de ore după câștigarea Cupei Angliei, primul trofeu pentru „diavoli” după trei ani, olandezul și-a anunțat plecarea de pe Old Trafford.

„S-a terminat”, le-a spus Van Gaal jurnaliștilor de la Sky Sports după ieșirea din hotelul lui United.

Antrenorul în vârstă de 64 de ani a plătit cu postul după ratarea principalului obiectiv al lui Manchester United, calificarea în Liga Campionilor.

„Diavolii roșii” au încheiat doar pe locul 5 campionatul, au părăsit toamna trecută Liga Campionilor încă din faza grupelor, iar în Europa League au fost eliminați din optimi chiar de marea rivală, Liverpool.

Mandatul lui Louis van Gaal la Manchester United se încheie după doi ani în care a fost contestat din plin de suporterii clubului cu 20 de titluri în palmares.

Nici câștigarea primei Cupe a Angliei după 12 ani nu i-a putut salva scaunul fostului antrenor al lui Ajax, Barcelona, AZ Alkmaar, Bayern Munchen și naționalei Olandei.

Locul olandezului va fi luat, cel mai probabil, de Jose Mourinho, liber de contract de aproape jumătate de an, după demiterea de la Chelsea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...