Autorităţile egiptene infirmă rapoartele privind localizarea cutiilor negre ale aeronavei EgyptAir

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autorităţile egiptene au negat rapoartele privind localizarea cutiilor negre ale avionului EgyptAir, după ce postul de televiziune CBS News anunţase găsirea acestora, informează site-ul cotidianului The Telegraph.

Oficiali neidentificati de la Ministerul egiptean al Aviaţiei Civile au negat rapoartele legate de descoperirea înregistratoarelor de zbor. Aceştia au afirmat pentru ziarul egiptean Al-Masry Al-Youm, că în cazul în care cutiile negre sunt localizate, publicul va fi anunţat „imediat”.

Anterior, potrivit unor surse guvernamentale egiptene neidentificate, citate de postul de televiziune CBS News, echipajele de căutare ar fi descoperit înregistratoarele de zbor ale aeronavei EgyptAir în apropierea locului în care au fost găsite fragmente din avionul prăbuşit.

Datele înregistrate de cutiile negre ar juca un rol crucial în ancheta care încearcă să determine care au fost cauzele prăbuşirii avionului în noaptea de miercuri spre joi, care s-a soldat cu moartea tuturor celor 66 de persoane aflate la bord.

Armata egipteană a postat pe internet primele imagini cu rămăşiţele avionului recuperate din ape, relatează Associated Press.

Din imagini se pot observa rămăşiţele puternic-deteriorate ale unor scaune, veste de salvare – din care una este aparent intactă – şi o bucată de pânză, care pare a fi o parte din pătură unui copil sau un sac de dormit.

Armata egipteană a anunţat vineri că a găsit mai multe fragmente în estul Mediteranei, la aproximativ 290 de kilometri nord de Alexandria.

Biroul de anchete şi analize pentru securitatea aviaţiei (BEA) a anunţat că mesajele ACARS (Aircraft Communication Addressing and Reporting System) emise de avionul EgyptAir indicau detectarea fumului la bord cu puţin timp înainte de prăbuşirea în mare, confirmând astfel rapoartele din mass-media.

Sâmbătă, ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault a spus că, împreună cu alţi oficiali francezi şi egipteni, s-a întâlnit cu aproximativ o sută de rude ale victimelor pentru a-şi exprima „compasiunea profundă”.

„Sunt examinate toate ipotezele şi niciuna nu este privilegiată”, a mai spus Ayrault, comentând cu privire la anchetă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...