Anterior şi Andreea Mitu a reuşit un meci cu final de răsunet. Victorie de senzaţie a României în meciul al treilea din întâlnirea cu selecţionata Canadei în duelul de promovare în Grupa Mondială. Partida a fost una dramatică, în care reprezentanta României a revenit incredibil în setul al doilea după care s-a impus de o manieră de mare clasă în setul decisiv. Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) a pierdut şi meciul cu Andreea Mitu (locul 104 WTA), scor 4-6, 6-4, 6-1. Jucătoarea din România a izbucnit în lacrimi la finalul meciului, fiind cea mai mare victorie din cariera sa.

Confruntarea a început cum nu se putea mai prost pentru românce, cu Irina Begu (24 de ani, 33 WTA), principala favorită, învinsă de puştoaica Francoise Abanda (18 ani, 260 WTA), scor 6-4, 5-7, 4-6.

Calculele hârtiei au picat însă la meciul dintre vedeta gazdelor, Eugenie Bouchard (21 de ani, 7 WTA), şi Alexandra Dulgheru (26 de ani, 68 WTA). Jucătoarea de peste Prut a dominat-o pe canadiancă de o manieră categorică, impunându-se în două seturi identice, 6-4, 6-4, notează dolce-sport.ro.