(VIDEO) Primele fragmente ale avionului prăbușit în Mediterană, descoperite în Insula Creta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fragmente ale avionului EgyptAir care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo, cu 66 de persoane la bord, şi s-a prăbuşit în Marea Mediterană în cursul nopţii de miercuri spre joi au fost descoperite în largul insulei greceşti Creta.

Oficiali din Egipt și Franța, țările cu cei mai mulți cetățeni în aeronava prăbușită, creditează tot mai mult ipoteza unui atentat teorist.

Potrivit ministrului egiptean al Aviaţiei civile, Sherif Fatih, probabilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecţiuni tehnice.

„Există o probabilitate mai mare ca avionul să fi fost vizat de un atac terorist decât de o eroare tehnică”, a declarat Fatih, citat de presa egipteană şi de cea italiană.

„Probabil este vorba de un act terorist, deocamdată nu avem certitudini”, a precizat Sherif Fatih.

Anterior și președintele francez Francois Hollande a declarat că ipoteza unui atac terorist este cea mai posibilă.

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franţa) spre Cairo (Egipt) s-a prăbuşit joi dimineaţă în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos.

EgyptAir a publicat lista integrală cu cei 56 de pasageri ai zborului MS 804 enumerând naționalitățile acestora: 30 de egipteni, 15 francezi, un britanic, un canadian, un belgian, un portughez, un algerian, un sudanez, un cetățean al statului Ciad, doi irakieni, un saudit și un kuweitian. În total, aparatul transporta 56 de pasageri, între care trei copii, precum și șapte membri ai echipajului și trei ofițeri de securitate, indică EgyptAir într-un comunicat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...