(FOTO) Jamala apare pe coperta ziarului „The Guardian” cu titlul „Auzi, Putin?”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ziarul britanic „The Guardian” a publicat o fotografie pe prima pagină a publicației cu reprezentanta Ucrainei, care a câștigat concursul muzical Eurovision 2016. Imaginea Jamalei este însoțită de titlul „Are you listening, Putin?” (Auzi, Putin? – n.r.).

În ediția din 14 mai ziarul dedică, de asemenea, un articol lung reprezentantei Ucrainei, în ceea ce privește aspectele politice ale cântelului ei. „Europenii pot demonstra că nu sunt indiferenți la suferință”, scrie The Guardian.

Textul piesei „1944” este inspirat din amintirile străbunicii artistei, deportată cu cei cinci copii din Crimeea, alături de alți circa 240.000 de tătari.

Oficiali politici de la Moscova și din Crimeea au protestat împotriva acestei alegeri destinate, potrivit lor, să denigreze Rusia, după ce aceasta a anexat, în martie 2014, peninsula ucraineană Crimeea.

Ucraina, reprezentată de Jamala, cu piesa „1944”, a câștigat concursul Eurovision 2016. Votul juriului a clasat Australia pe prima poziție, iar voturile publicului pe Rusia. La general însă Ucraina a ocupat prima poziție, fiind urmată de către Australia și Rusia.

pp


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...