Ministru român: Este necesară o prezență mai hotărâtă a presei de limba română în Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministrul român delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, Dan Stoenescu, a subliniat, vineri, la Chișinău, necesitatea dezvoltării presei de limba română din Republica Moldova.

Prezent la a doua sesiune a Consiliului Consultativ Mass-Media România-Republica Moldova, Stoenescu a precizat că România și Moldova au nevoie de un „spațiu comunicațional comun”.

„Știu că este necesară o prezență mai hotărâtă a presei de limba română în Republica Moldova. Este nevoie de o prezență mai hotărâtă a presei din Republica Moldova în România. Este unul dintre obiectivele spațiului comunicațional comun”, a spus ministrul, potrivit Agerpres.

Stoenescu a afirmat, de asemenea, că presa, ca și societatea civilă, trebuie să devină „parteneri de discuție în procesul de guvernare”.

„Voi fi mereu un susținător al independenței mass-media. Societatea civilă și mass-media trebuie să fie parteneri de discuție în procesul de guvernare, pentru că ele reprezintă cei mai importanți factori care oferă direcții societății”, a declarat ministrul Delegat pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...