Informaţie de contact

Adresa:
bd. Ştefan cel Mare, 134
MD-2012, Chişinău
Republica Moldova

Anticameră
tel.:  022 251 317
fax: 022 222 885
e-mail: office@anrceti.md

Relații cu mass-media
tel.: 022 251 364
e-mail: stela.iacob@anrceti.md

 

Linia telefonică de informare
și anticorupție: 080080080

 

Instituţii de stat ale R. Moldova

26 Aprilie, 2024

Practici europene de reglementare a accesului pe proprietăți și a utilizării partajate a infrastructurii, studiate de specialiști din cadrul ANRCETI

Săptămâna curentă, un grup de specialişti ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI) au participat la un seminar de două zile desfășurat la Chişinău la care au luat cunoștință de cele mai bune practici europene de reglementare a accesului pe proprietăți și a utilizării partajate a infrastructurii asociate rețelelor de comunicații electronice. Seminarul a fost organizat în cadrul programului de asistenţă tehnică TAIEX acordat ANRCETI de către Comisia Europeană (CE) și susţinut de doi experți ai Autorității Naționale în Comunicații din Portugalia (ANACOM).

ANRCETI a solicitat organizarea acestui seminar pentru a studia și a prelua experiența europeană în vederea implementării prevederilor Legii privind accesul pe proprietăţi şi utilizarea partajată a infrastructurii asociate reţelelor publice de comunicaţii electronice, în vigoare din 15 aprilie 2016, prin care acesteia i-au fost încredințate atribuții noi legate de aplicarea legii respective.

În cadrul seminarului, experții ANACOM și specialiștii ANRCETI au discutat aspecte ale legislaţiei şi cadrului de reglementare din Portugalia şi R. Moldova privind accesul pe proprietăţi şi utilizarea partajată a infrastructurii asociate comunicaţiilor electronice și au luat cunoștință de practica ANACOM de elaborare și lansare a inventarului digital al rețelelor publice de comunicații electronice și al elementelor de infrastructură asociate acestora, sistem informațional care urmează să fie creat, în premieră în țara noastră, de către ANRCETI.

Acesta este primul seminar desfăşurat anul curent în cadrul programului de asistenţă TAIEX oferit ANRCETI de către CE. În anul 2015 ANRCETI a beneficiat de trei proiecte de asistenţă tehnică acordate de CE în cadrul instrumentului de finanţare TAIEX.

Programul TAIEX este un instrument de acordare a asistenţei tehnice în vederea transpunerii normelor legislaţiei UE în statele beneficiare şi aplicării acestora de către autorităţile din statele respective. Acest program prevede consilierea specialiştilor din ţările beneficiare prin asistenţă oferită de către experţi din ţările UE.

13 mai 2016 

Ultima actualizare: 13/05/2016