„Chiar a fost un caz, cred că deja pot să spun. Au vrut să-l închidă pe fostul director al rezervaţiei „Pădurea Domnească” fiindcă Voronin s-a rătăcit într-o zi în rezervaţie, două ore n-au putut să-l găsească şi au spus că acest lucru l-a organizat directorul rezervaţiei. Nu glumesc. I s-a deschis şi un dosar penal pentru că nu a făcut traseul exact ca să poată fi urmărit preşedintele. Aşa că noi am trecut printr-un stres enorm că am fi putut rămâne fără Voronin”, a menţionat Alecu Reniţă în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră”.

Declaraţia a fost făcută în contextul discuţiilor despre tragedia de acum doi ani, în Pădurea Domnească, unde a fost împuşcat Sorin Paciu în timpul unei partide de vânătoare la care au participat oameni de afaceri, judecători şi procurori. Or, Reniţă afirmă că e puţin să spunem că vânătoarea din „Pădurea Domnească” este interzisă în situaţia în care statutul ei este de rezervaţie ştiinţifică.

„Pădurea Domnească este rezervaţie ştiinţifică din 1993. Chiar şi noi, ecologiştii, dacă am încerca să intrăm într-o rezervaţie ştiinţifică trebuie să obţinem un permis aparte ca nu cumva să strivim o floare care e în Cartea Roşie. De vânătoare nici nu poate fi vorba. Chiar atunci când s-a produs această omucidere, noi am încercat să aflăm cum au intrat ei în Pădurea Domnească. Din păcate, această nomenclatură deghizată sau rebotezată în democraţi sau nedemocraţi a continuat practica sovietică de a vâna în ariile protejate”, a punctat Alecu Reniţă.