Atacantul lui Liverpool, împrumutat la Sevilla în acest sezon, a reuşit un gol la fiecare 71 de minute jucate. Balonul de Aur şi liderul clasamentului golgheterilor acestei ediţii de campionat, CR7, marchează un gol la fiecare 72 de minute jucate. Messi, starul Barcelonei, înscrie la fiecare 82 de minute jucate.

Neymar, cu 22 de goluri marcate, înscrie la fiecare 87 de minute de joc. De fapt, Aspas este cel mai eficient atacant nu doar din La Liga, ci din toate cele cinci mari campionate europene!

Aspas a marcat doar 10 goluri în cele 19 meciuri jucate în acest sezon. Nu a evoluat atât de mult ca Ronaldo sau Messi, dar a reuşit să înscrie mai regulat decât o fac cei doi monştri sacri.

Şapte din cele 10 goluri ale lui Iaspas au fost marcate în Cupa Regelui, şase dintre ele contra aceluiaşi club, Sabadell. Sevilla a învins formaţia catalană cu 6-1 şi 5-1 în dublă manşă, iar atacantul împrumutat de la Liverpool a marcat câte o ”triplă” în fiecare dintre partide.

Forma excelentă din Cupă a fost adusă de Aspas şi în campionat, acolo unde a marcat în ultimele două meciuri jucate, cu Espanyol şi cu Real Madrid.

Atacantul de 27 de ani ar trebui să revină la Liverpool în vară, după expirarea împrumutului la clubul andaluz.