Dortmund îl transferă pe cel mai talentat fotbalist al Franței, aflat și în vizorul Barcelonei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Borussia Dortmund a anunțat joi transferul celui mai promițător tânăr francez, care a fost ofertat și de FC Barcelona. Clubul german a ajuns la un acord cu Rennes pentru Ousmane Dembele, suma de transfer nefiind comunicată de vreuna dintre părți. Dembele a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător din Ligue 1 în acest sezon.

La jumătatea lunii martie, L’Equipe a scris că Rennes a refuzat oferta de 35 de milioane de euro venită de la Barcelona pentru Dembele, jucător considerat de mare viitor și dorit de multe alte mari cluburi europene, printre care Bayern Munchen, Manchester United, Manchester City, dar și noua campioană a Angliei, Leicester.

Borussia a câștigat lupta pentru puștiul minune în vârstă de 19 ani care în octombrie 2015 a semnat primul contract de profesionist și era legat de Rennes până în 2018. Contractul cu formația germană expiră în 2012.

Pe 6 martie, la Nantes, Dembele a reușit un hat-trick de senzație care l-a confirmat practic și a convins lumea fotbalului că va ajunge un star. „Ousmane poate juca în orice poziție în ofensivă. Este puternic în duelurile unu contra unu, abil, tehnic, rapid și cu simțul golului.”, a declarat Michael Zorc, directorul sportive al Borussiei.

Jucătorul a marcat de 12 ori pentru Rennes în acest sezon.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...