Linkuri accesibilitate

Astăzi în Moldova și în lume


Agenda principalelor evenimente anunțate ale zilei.

Ședint plenară a Parlamentului.

Va avea loc, de asemenea, o sedinta a Comisiei Nationale de Integritate.

Centrul analitic independent Expert-Grup invită la o conferinţă de presă cu tema: „Nereguli în reparația și construcția drumurilor în Chișinău.

Cu ocazia Zilei Europei, elevii de la Liceul Teoretic „Nicolae Iorga” din capitală vor organiza un flash mob. Evenimentul are scopul de a promova valorile europene prin implicarea activă a tinerilor.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:41 0:00
Link direct

La Chisinau incepe astazi Festivalul International al Filmului Documentar „Cronograf”, ajuns la cea de-a 13-a editie.

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Cord Meier-Klodt, care se află la Chisinau se va intilni astazi cu presa dupa ce ieri a fost si la Tiraspol.

Pe plan international, astazi devine operational sistemul american defensiv anti-racheta din Europa amplasat în România, la Deveselu. La ceremonia inaugurarii participă secretarul general al Aliantei Nord Atlantice, Jens Stoltenberg.

La Londra începe un summit international consacrat luptei impotriva corupţiei. Summitul are loc dupa ce la inceputul acestei saptamini Consorţiul Internațional al Jurnalistilor de Investigație a publicat o bază de date cu noi documente cunoscute deja sub denumirea de „Panama Papers”. Aceasta, se arată într-un comunicat al Consorțiului, ar fi „cea mai importantă dezvăluire” despre conturi în paradisuri fiscale aparținând unor politicieni sau personalități din întreaga lume. Consorţiul Internațional al Jurnalistilor de Investigatie a coordonat ancheta în scurgerea masivă de documente ale firmei de avocatură panameze Mossack Fonseca.

In aceste documente exista informatii despre mai multi politicieni si oameni de afaceri moldovoveni, iar din Ucraina, apar numele a 600 de persoane, unele din ele cu afaceri legate de presedintele de la Kiev Petro Proşenko. Acesta a anuntat ca nu va participa la summitul de la Londea.

Secretarul de stat american John Kerry va discuta la Londra astazi despre situatia din Iran cu mai multe banci europene.

Tot la Londra incep astazi si ceremoniile de sarbatorire a reginei Angliei, care implineste 90 de ani. Ceremoniile vor dura pina duminica.

Premierul Rusiei, Dmitri Medvedev, va fi astazi in Belarus.

La Berlin se deschide oficial „Casa Europei”.

La Praga incepe un Festival International de Literatură, Festivalul Internațional Muzical „Primăvara la Praga, si un tirg de carte.

Pe plan mondial sînt sărbătorite... surorile medicale

XS
SM
MD
LG