Șalaru: În PMAN au fost invitați și militarii ruși din Transnistria

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

La expoziția militară din Piața Marii Adunări Naționale, prilejuită de împlinirea a 71 de ani de la încheierea în Europa a celui De-al Doilea Război Mondial au fost invitați și militarii ruși din Transnistria, aceștia însă au refuzat să participe, a anunțat ministrul Apărării Anatol Șalaru.

În urma acestui refuz, autoritățile au decis să organizeze expoziția la 8 mai, ziua în care este marcată în Europa și SUA victoria împotriva Germaniei Naziste.

„Noi am vrut să participe la această activitate și militarii ruși din trupele de pacificare. Am trimis o invitație Ambasadei ruse, să vină pe 9 mai, pentru că e o zi simbolică pentru Rusia mai ales, însă ei au refuzat să participe la această acțiune, de aceea am luat decizia să facem pe 8 mai pentru că toată Europa sărbătorește sfârșitul războiului pe 8 mai, inclusiv SUA”, a declarat Șalaru.

El a precizat că tehnica militară se va afla în centru capitalei doar astăzi, nu și mâine, 9 mai.

Amintim că unitățile de tehnică militară aduse de soldații americani care participă alături de militarii moldoveni la exercițiul „Dragon Pioneer 2016”, desfăşurat, în premieră, în Republica Moldova, au ajuns duminică în Piața Marii Adunări Naționale.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...