Când vine vorba de reclame, situaţia este una extrem de complicată în acest moment. Pe de o parte, majoritatea utilizatorilor s-au săturat de acestea şi îşi doresc să navigheze pe site-uri fără a fi deranjaţi permanent de banner-e şi diverse elemente. Pe de altă parte, site-urile pe care aceştia le apreciază depind de veniturile din reclame.

Majoritatea oamenilor, inclusiv cei care lucrează la dezvoltarea unor program precum AdBlock Plus, sunt conştienţi de acest lucru. Astfel, programul folosit pentru eliminarea reclamelor din browser va beneficia de un important feature în curând. Acesta le va permite clienţilor să ofere bani acelor site-uri pe care le apreciază cel mai mult, pentru a le susţine din punct de vedere financiar şi pentru a fi feriţi de publicitate, în acelaşi timp.

Pentru a implementa noul sistem, AdBlock Plus a colaborat cu Flattr, un serviciu care le permite utilizatorilor să depoziteze bani într-un cont online şi să-i distribuie către diverse site-uri. Oricare publicaţie vrea să beneficieze de acest nou feature va fi nevoită să aibă un cont Flattr. După cum scrie publicaţia Verge, Flattr şi AdBlock Plus vor păstra în jur de 10% din toţi banii generaţi prin această metodă.