Cotat cu prima şansă la câştigarea trofeului, Djokovic a început perfect meciul cu Marin Cilic şi şi-a adjudecat primul act cu un categoric 6-0. Croatul a încercat să echilibreze partida în setul doi, dar a cedat în final cu 3-6.

În penultimul act, Djokovic îl va înfrunta pe Rafael Nadal, într-o reeditare a finalei de anul trecut de la Roland Garros. Spaniolul s-a impus la Paris, însă acum liderul mondial pare favorit. Nadal a jucat aproape trei ore în sferturi, contra conaţionalului său, David Ferrer. Serviciul său cu efect i-a pus mari probleme lui Ferrer, care a încercat să riposteze printr-un joc de backhand foarte solid şi dese schimbări de direcţie în timpul punctelor.

Locul 5 mondial a început bine şi a câştigat primul set cu 6-4, iar în cel secund părea desprins în câştigător. Rafael Nadal a condus cu 5-3 şi 30-15, însă Ferrer a revenit şi şi-a adjudecat setul, după ce a reuşit 4 game-uri consecutiv. În decisiv, Nadal a profitat de oboseala rivalului - a făcut două breakuri, nu şi-a mai pierdut serviciul nici măcar o dată şi s-a impus cu 6-2.

Va fi al 43-lea duel între Nadal şi Djokovic, primul după finala de anul trecut de la Roland Garros, câştigată de spaniol, scrie Agerpres. Nadal conduce la "directe" cu 23-19, iar pe zgură este 14-4. Nadal vizează a noua sa victorie pe Coasta de Azur, unde Djokovic a pus capăt domniei sale de opt ani, impunându-se în finala din 2013. Anul trecut, Nadal s-a oprit în sferturi, învins de Ferrer, cel care i-a făcut viaţa grea şi vineri.

În altă ordine de idei, Tomas Berdych a profitat de abandonul lui Milos Raonic şi s-a calificat şi el în semifinale. Cehul conducea cu 5-2 în primul set când jucătorul canadian, cotat cu şansa a 4-a la câştigarea trofeului, a decis să se retragă din cauza unei accidentări la piciorul drept. Berdych, cap de serie numărul 6, va juca pentru un loc în finală cu Gael Monfils, calificat în premieră în această fază a turneului monegasc. Monfils are parte de o săptămână de vis.

După ce în optimi îl eliminase pe Roger Federer, francezul, al 14-lea favorit al întrecerii, a trecut în două seturi, 6-1, 6-3 şi de Grigor Dimitrov. Monfils se anunţă unul dintre favoriţii la câştigarea BRD Năstase Ţiriac Trophy. Jucătorul francez, care a ajuns de două ori în semifinale la Bucureşti, a primit un wild-card din partea organizatorilor.