Replici dure între Corina Fusu şi Irina Vlah, la şedinţa Guvernului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Replici dure între ministra Educației Corina Fusu şi bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, la şedinţa de astăzi a Guvernului.

Schimbul de replici a început după ce ministra Educației a acuzat bașcanul Găgăuziei de faptul că Adunarea Populară din Găgăuzia a adoptat recent Codul Educaţiei fără consultarea ministerului Educației.

„Este o situaţie excepţională. Pe 28 aprilie UTA Găgăuzia şi-a aprobat un Cod al Educaţiei. Acest proiect nu a fost discutat la minister. Proiectul nu a fost plasat pe site, încâlcându-se principiul transparenţei. Să nu se producă o eroare pe care în timp nu o să o putem rezolva. Aceeaşi problemă o avem în regiunea transnistreană care activează după propriul program, iar noi nu putem autentifica documentele absolvenţilor”, a declarat Corina Fusu, solicitând instituirea unei comisii speciale, până la semnarea Codului de către başcan.

De partea cealaltă, Vlah a declarat că Fusu minte și că deputații găgăuzi au expediat ministerului Educației proiectul inclusiv în limba română.

„A fost trimis inclusiv în limba română. Doamnă Fusu, fiţi mai corectă”, a menţionat Irina Vlah.

Disputele au mers mai departe, Corina Fusu numind Găgăuzia „raion”. În replică, bașcanul a cerut ministrei Educației să nu politizeze subiectul.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...