Dodon promite că la 9 mai va bloca toate intrările în Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce câțiva deputați socialiști au protestat marți dimineață la punctul de trecere al frontierei de la Sculeni față de intrarea în țară a unor unități de tehnică militară americane, liderul PSRM Igor Dodon promite că la 9 mai aceste vehicule nu vor ajunge în Piața Marii Adunări Naționale.

Dodon a acuzat Ministerul de Interne de „complicitate” la „ocuparea țării de către forțe militare străine” și de „încălcarea principiului Constituțional al neutralității țării”, prin faptul că a asigurat circulația tehnicii militare americane spre Chișinău.

Liderul socialist se arată însă hotărât ca la 9 mai să nu permită tehnicii militare americane să ajungă în Piața Marii Adunări Naționale.

„Socialiștii vor bloca toate intrările din capitală pentru a încurca aceste planuri. Îndemn toate forțele politice și sociale sănătoase din Moldova, să se unească pentru a apăra suveranitatea și neutralitatea Moldovei. Noi nu vom permite soldaților NATO să-și aducă tancurile lor în oraș, și să le plaseze în Piața Marii Adunări Naționale de 9 mai care este o zi sfântă pentru noi – Ziua Victoriei!”, a declarat Igor Dodon.

Amintim că în această perioadă în Republica Moldova se desfășoară exercițiile militare „Dragon Pioneer 2016”.

În cadrul „Dragon Pioneer 2016” vor fi utilizate 58 de unităţi de tehnică din dotarea armatei SUA, dintre care 11 maşini de luptă şi asigurare de luptă (geniu), 18 maşini de manevră HMMWV, 29 maşini de transport, medicale, geniu. Armata Naţională va participa cu 40 de maşini de geniu şi asigurare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...