(VIDEO) „Minunea” s-a produs: Leicester City este noua campioană a Angliei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cea mai mare surpriză a acestui sezon din fotbalul european s-a produs luni seară. Leicester City a câștigat campionatul Angliei, după ce, în ultimul meci al etapei a 36-a, Tottenham nu a făcut decât un egal în deplasarea cu Chelsea.

Tottenham avea nevoie de o victorie pentru a mai spera la titlu, iar meciul de pe Stamford Bridge a început excepțional pentru elevii lui Mauricio Pochettino, care aveau 2:0 la pauză, în urma golurilor marcate de golgheterul Kane și coreeanul Son.

După pauză gazdele au ascultat însă îndemnurile suporterilor, care le cereau să nu piardă acest meci „măcar pentru Ranieri”, antrenorul lui Leicester, care a stat pe banca „aristocraților” la mijlocul deceniului trecut. Cahill, în minutul 58 și Hazard în minutul 83 au adus egalarea pentru gazde și au trimis titlul pe „King Power Stadium”.

Scor final 2:2, iar Leicester City produce cea mai mare surpriză a acestui sezon, devenind în premieră campioana Angliei, în timp ce Claudio Ranieri, ajuns la 64 de ani, obține primul său titlu de campion din carieră.

Tottenham va merge în Champions League sezonul viitor, în timp ce campioana de anul trecut, Chelsea, nu va juca nici măcar în Liga Europa.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...