„A venit timpul pentru lansarea bătăliei pentru eliberarea completă a Alepului. Nu este un secret că armata siriană şi aliaţii săi pregătesc o bătălie decisivă pentru curăţarea oraşului Alep de terorişti. Aceasta va începe în scurt timp şi se va termina repede", susţine publicaţia menţionată.

Oraşul Alep, fosta capitală economică a Siriei, este divizat din iulie 2012 între cartierele guvernamentale, în vest, şi cartierele aflate în mâinile rebelilor.

O sursă apropiată regimului de la Damasc a declarat că „armata pregăteşte o vastă operaţiune" în zilele următoare pentru a-i alunga pe rebeli din împrejurimile oraşului şi a crea „o zonă de securitate" în jurul oraşului acum „încercuit total".

Cel puţin 38 de civili din cartierele rebele şi guvernamentale din Alep şi-au pierdut viaţa joi în raiduri şi bombardamente, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), citat de AFP. Cel puţin 18 persoane au fost ucise şi 40 rănite în urma bombardamentelor rebelilor asupra a cinci cartiere guvernamentale şi alte 20 în raiduri ale forţelor guvernamentale împotriva cartierelor rebele, între care foarte popularul Bustan al-Qasr, menţionează OSDO, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, care dispune de o reţea de surse pe întregul teritoriu sirian.