Un judecător, trimis în judecată sub acuzaţia de corupţie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată cauza penală de învinuire a unui judecător din cadrul Judecătoriei Drochia de comiterea actelor de corupție.

Magistratul a fost reţinut acum o lună, după ce Procurorul General interimar a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea percheziţiilor domiciliului, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporale şi reţinerii respectivului judecător.

Urmărirea penală pe acest caz a fost pornită de Procurorul General pe 15 februarie 2016, în baza plângerii depuse de o moldoveancă, stabilită cu traiul în Italia, care reclama acţiunile coruptibile ale magistratului.

Pentru suma de 6.200 euro magistratul s-a angajat să examineze un caz şi să adopte o hotărîre în favoarea declarantei. În aprilie 2014, femeia a transferat din Italia pe numele magistratului suma integrală solicitată.

Astfel, pe 17 noiembrie 2014, judecătorul a emis o hotărâre în favoarea femeiei, dar a pretins încă 1.000 euro.

În aceiaşi zi, Procuratura Anticorupţie a purces la efectuarea măsurilor speciale de investigaţie, fiind probată şi înregistrată convorbirea în care judecătorul confirma faptul primirii sumelor estorcate de la femeie în vederea îndeplinirii acţiunilor în exercitarea funcţiei sale.

Cauza penală în privinţa acestuia a fost trimisă pentru examinare în Judecătoria Drochia. În prezent, magistratul are interdicţia de a părăsi localitatea, iar dacă va fi recunoscut culpabil, el riscă până la 15 ani închisoare, amendă de până la 200 mii lei, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate de cel mult 15 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...