Nadal cere să fie publicate rezultatele controalelor sale antidoping

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tenismanul spaniol Rafael Nadal a cerut marți, într-un mesaj adresat federației internaționale de profil (ITF), să i se publice rezultatele tuturor controalelor sale antidoping, pentru a pune capăt acuzațiilor care i se aduc, informează AFP.

ITF a repetat marți că Nadal nu a fost niciodată depistat pozitiv.

În scrisoare, Nadal, de nouă ori învingător la Roland Garros, îi cere noului președinte ITF, David Haggerty, să întărească „transparența” în lupta antidoping.

„Vă rog să-mi publicați toate datele. Vă rog să-mi publicați pașaportul biologic, istoricul complet al controalelor mele și testelor antidoping. De acum, vă cer să anunțați când sunt controlat și să publicați rezultatele imediat în laboratoarele dvs”, a scris Nadal în mesajul ce poartă data de luni.

ITF a confirmat marți pentru AFP că a primit scrisoarea lui Nadal și a precizat că jucătorul dispune de datele sale antidoping, deci le poate publica singur.

„Caracterul veridic al unei asemenea publicări ar face obiectul unei verificări din partea ITF”, a scris federația în comunicatul său, exonerându-l din nou pe Nadal de suspiciunile îndreptate împotriva sa, la fel cum a mai făcut-o la mijlocul lui martie.

Potrivit federației, „ITF poate confirma că dl. Nadal nu a fost niciodată depistat pozitiv la niciun control desfășurat în cadrul Programului antidoping în tenis (TADP) și că nu a fost niciodată suspendat pentru o încălcare a codului antidoping”.

În scrisoarea sa către ITF, jucătorul spaniol a repetat că a făcut obiectul unor acuzații „inacceptabile și nedrepte” din partea fostului ministru francez al Sportului, Roselyne Bachelot, care l-a acuzat că a simulat o accidentare pentru a ascunde că a fost depistat pozitiv la un control antidoping.

Fostul N.1 mondial a depus o plângere pentru defăimare, luni la Paris, împotriva doamnei Bachelot.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...