Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: Unghiul din Ungheni


Moldova, newspapers
Moldova, newspapers

Invitata de astăzi este Oxana Diaconu.

A devenit deja o tradiție ca în ajunul sărbătorilor pascale, tinerii de la liceului „Mihai Eminescu” din orașul Ungheni să deschidă ușa a zeci de persoane singuratice și nevoiașe. Acțiunea de caritate cu genericul „Pâine pentru suflet”, anume aceasta și presupune: distribuirea pâinii, elementul de bază în consumul zilnic. Consiliul de elevi ai liceului a fost ajutat de mai mulți agenți economici, în așa mod tinerii reușind să pregătească 35 de colete, pe care le-au oferit persoanelor sărace, bătrânilor.

S-a constatat că în grădinițile și școlile din orașul Ungheni copiii consumă produse cu nitrați. Este o constatare a specialiștilor Centrului de Sănătate Ungheni. Rezultatele investigațiilor de laborator au scos în evidență depășiri a conținutului de nitrați în produsele: varză, cartofi, ceapă, morcov, sfeclă. Raportul Centrului de Sănătate Publică va fi minuțios studiat în cadrul unui grup de lucru care va fi convocat, cu participarea și a agentului economic care a livrat produsele agroalimentare.

PLDM-iștii, tot mai puțini. La ultima ședință a Consiliului Raional Ungheni, care a avut loc pe 14 aprilie curent s-a anunțat despre retragerea a doi consilieri din cadrul fracțiunii. Este vorba despre Irina Șișcanu și Vasile Lupu. Ambii au părăsit și partidul și au declarat că rămân deocamdată neafiliați. După alegerile locale din vara anului 2015, în Consiliul Raional Ungheni au acces 10 aleși din partea PLDM. La începutul lui 2016, Victor Reznic, șeful Inspectoratului Fiscal de Stat, pe raionul Ungheni a anunțat că părăsește PLDM. La moment, șapte aleși, reprezintă partidul în cauză în consiliul raioanal.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:15 0:00

În seara de 18 spre 19 aprilie, în urma unui accident tragic, produs pe strada Romană din Ungheni au murit trei tineri cu vârsta cuprinsă între 27-29 de ani. Tustrei erau locuitori ai orașului. Potrivit Oxanei Toderiță, ofițer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni accidentul s-a produs după ora 24, când conducătorul automobilului de model Mazda 3, în vârstă de 26 ani având exces de viteză a tamponat un autocamion de model DAF, care staţiona pe partea dreaptă a carosabilului. Șoferul automobilului a scăpat cu viață însă a fost internat în Spitalul Raional Ungheni, fiind supravegheat de angajaţii poliţiei. Surse din cadrul instituției medicale au spus că starea conducătorului auto e gravă. Ulterior, pacientul a fost transferat într-o instituție medicală din Chișinău.

„Trebuie să fim mai buni”, ne îndeamnă Ludmila Sacaliuc, directoarea grădiniței din satul Floreni, în interviul pe care l-a oferit ziarului Unghiul.

Pentru mai multe detalii accesați pagina web a ziarului la www.unghiul.com

Autorii articolelor publicate sunt: Oxana Diaconu, Tatiana Cuibaru și Valentina Slotina.”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG