Preşedintele Parlamentului de la Chişinău şi preşedintele Dumei de Stat a Federaţiei Ruse va avea o întrevedere separată, anunţă serviciul de presă al legislativului.

Andrian Candu este însoţit la Sankt-Petersburg de deputaţii Vladimir Vitiuc, vicepreşedinte al Parlamentului, Valentina Stratan, Ion Balan, precum şi de preşedintele Adunării Populare a UTA Găgăuzia, Dmitri Constantinov.

Timp de două zile, Consiliul Adunării Interparlamentare a CSI va discuta şi adopta o serie de acte legislative model pentru statele membre CSI, precum şi programul de activităţi planificate pentru 2015.

Totodată, misiunile de observatori la alegerile din statele CSI vor prezenta rapoartele de monitorizare a alegerilor parlamentare din Republica Moldova şi a scrutinului din Republica Tadjikistan.

Amintim că Ucraina a renunţat în 2014 la preşedinţia Comunităţii Statelor Independente şi a anunţat că şi-ar putea revizui calitatea de membru al acestei organizaţii ca urmare a anexării peninsulei Crimeea de către Rusia.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.