CNI a pus ochii pe șeful Direcției relații cu publicul de la Primăria Chișinău, Vadim Brânzaniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Centrul Național de Integritate (CNI) s-a autosesizat pe marginea informațiilor apărute în presă despre averea, veniturile și proprietățile șefului Direcției relații cu publicul de la Primăria Chișinău, Vadim Brânzaniuc.

Astfel, la una din ședințele următoare va fi inclus subiectul dat și, potrivit procedurii, membrii Comisiei vor supune votului – inițierii sau nu a unui control asupra declarațiilor oficiale depuse din partea funcționarului Vadim Brînzaniuc.

Amintim că potrivit unei investigații realizată de Anticoruptie.md, Vadim Brânzaniuc a reușit să acumuleze în doar doi ani, fiind în funcția de șef al Direcției relații cu publicul a Primăriei Capitalei, o avere de câteva milioane de lei.

Funcţionarul deține o casă cu două etaje în zona Petricani din sectorul Râșcani, pe care a construit-o, potrivit actelor cadastrale, din anul 2012 până în 2014. Locuința are o construcție accesorie și un garaj prevăzut pentru două mașini. Pe frontispiciul casei este imprimat un blazon, în care litera „B” vorbește despre numele de familie al proprietarului.

Cu tot luxul afișat, Brânzaniuc s-a numărat, în anul 2013, printre beneficiarii de ajutor material din bugetul municipal. El a primit 72.000 de lei. Din banii publici i-a fost achitată o parte din dobânda la un credit luat pentru construcția casei. Până la angajarea în funcție de șef de direcție nu avea locuință și ridica un salariu de doar 2.000 de lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...