Papa Francisc: Migranții sunt un dar, nu o problemă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Papa Francisc a lansat marți un nou apel la solidaritate cu migranții într-un mesaj video difuzat cu ocazia prezentării la Roma a Raportului Anual 2016 al Centrului Astalli despre condițiile celor care solicită azil și refugiații sprijiniți de Serviciul Iezuiților pentru Refugiați, organizație internațională de caritate, catolică, transmit DPA și Radio Vatican.

Migranții sunt un dar, nu o problemă, afirmă suveranul pontif în acest mesaj, care începe cu pagina evangheliei după Matei în care se spune că la judecata de pe urmă ni se va spune: „Am fost străin și voi m-ați primit”. De aceea, cei care fug din fața războaielor sau din cauza unei distribuiri injuste a resurselor planetei, „este un frate cu care trebuie să împărțim pâinea, casa și viața”.

„Fiecare dintre voi, care bateți la ușile noastre”, afirmă pontiful în mesaj, „are chipul lui Dumnezeu, este trup al lui Hristos. Experiența voastră de durere și speranță ne amintește că suntem cu toții străini și pelerini pe acest pământ, primiți de cineva cu generozitate și fără nici un merit”.

Mai mult, „fiecare dintre voi”, a subliniat papa adresându-se direct refugiaților, „poate fi o punte care unește popoare îndepărtate, care face posibilă întâlnirea dintre culturi și religii diverse, o cale de a redescoperi umanitatea noastră comună”.

Papa Francisc a adus un elogiu voluntarilor de la Centrul Astalli, „exemplu concret și zilnic” al acestui gest al primirii care a luat viață în urmă cu 35 de ani din viziunea profetică a părintelui Pedro Arrupe’.

Suveranul pontif a vizitat sâmbăta trecută un centru de migranți de pe insula elenă Lesbos și s-a întors la Roma cu 12 refugiați sirieni care urmau să fie cazați la Vatican.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...