Polițiștii pregătesc o armă secretă, care „vede” dacă scrii mesaje în timp ce conduci

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Compania israeliană Cellebrite susține că are o tehnologie care poate detecta când telefoanele mobile trimit SMS-uri. Poliția din New York așteaptă aprobarea folosirii acestui sistem.

Autoritățile din New York vor să aprobe o tehnologie de detectare a șoferilor care scriu mesaje la volan. Deși pare de domeniul fantasticului, există o companie care are deja tehnologia necesară. E ca un fel de radar al telefoanelor și a fost dezvoltat de israelienii de la Cellebrite. Aceeași companie israeliană care a ajutat FBI să spargă iPhone-ul folosit de teroristul din San Bernardino.

Noua tehnologie Cellebrite ar urma să poată detecta când un telefon mobil trimite mesaje în mod activ. Din păcate, polițiștii nu pot folosi un asemenea sistem pentru că ar contrazice legile confidențialității din Statele Unite.

Cellebrite răspunde unor asemenea temeri de confidențialitate și asigură publicul și autoritățile că tehnologia lor nu va putea citi mesajel și nici nu le va putea înmagazina.

Mai mult, israelienii promit că tehnologia lor va putea ajuta poliția să vadă dacă șoferul folosea telefonul mobil în timpul unui accident sau dacă utilizatorul folosea o pereche de căști. Prin urmare, legea susținută de Cellebrite ar presupune că polițiștii vor putea cere telefonul șoferului tras pe dreapta pentru a-l scana și pentru a vedea dacă a fost folosit. Refuzul predării telefonului ar duce automat la ridicarea permisului de conducere.

Deși pare destul de drastică, legea ar urma să reducă numărul deceselor pe șoselele din Australia. Potrivit statisticilor, opt americani mor în fiecare zi din cauza unor obiecte care le distrag atenția la volan.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...