Nadal revine în forță în circuit: S-a calificat în finală la Monte Carlo și a stabilit un nou record

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tenismanul spaniol Rafael Nadal s-a calificat în finala turneului Masters 1.000 ATP de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 3.748.925 euro, învingându-l sâmbătă pe britanicul Andy Murray în trei seturi, 2-6, 6-4, 6-2.

Odată cu începerea sezonului de zgură, Nadal spera să revină la forma din urmă cu 5-6 ani, când reuşea, cel puţin suprafaţa roşie, să înşire victorii la rând fără probleme. Rafa şi-a îmbunătăţit mult jocul în ultima perioadă, dar, mai important, a reuşit să revină din punct de vedere mental foarte sus.

Până la confruntarea de azi cu scoţianul, jucătorul originar din Mancacor nu cedase set la Monte Carlo, chiar dacă pe drum a avut de înfruntat un adversar în mare formă – Dominic Thiem – sau pe Stan Wawrinka, învingătorul de la Roland Garros 2015.

Cu şapte din cele opt întâlniri pe zgură câştigate cu Murray, Nadal nu a fost foarte concentrat în debutul meciului, iar britanicul l-a taxat, reuşind două break-uri şi impunându-se cu 6-2. Pe fondul unui serviciu foarte slab al adversarului (39% procentaj la primul serviciu în manşa secundă pentru Murray), ibericul a preluat iniţiativa, a fost mult mai agresiv şi a avansat mult mai des la fileu. Victoria a venit normal, scor 6-4, 6-2, pe fondul unor mici probleme fizice acuzate de Andy.

Nadal, de opt ori învingător pe zgura de la Monte Carlo, a devenit primul jucător din istorie care să bifeze aceeaşi finală de Masters de 10 ori. El va bifa, totodată, al 100-lea ultim act din carieră.

Adversarul său în finală va fi un francez, învingătorul dintre Gael Monfils și Jo-Wilfried Tsonga (N. 8).


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...