Nu este permisibil să alergaţi fără maiou sau tricou

Acest lucru se referă în primul rând la faptul că, în timpul alergării transpirăm. Iar transpiraţia se elimină împreună cu sarea. Dar când afară este foarte cald, păi transpiraţia se evaporă repede, iar sarea rămâne. Aceasta acoperă toţi porii, care încetează să respire. Iar să alergi cu porii acoperiţi este insuportabil. Atunci când porţi un maiou sau un tricou, acestea colectează aproape toată transpiraţia, împreună cu sarea, iar pe corp rămîne mai puţină sare. Chiar şi luînd în consideraţie faptul că hainele acoperă împotriva vântului, evaporarea de la suprafaţă este mult mai lentă. Prin urmare, porii practic nu se înfundă.

Fetele în această privinţă nu au de ales. Maximum ce îşi pot permite – este să alerge într-un top, care de asemenea,se descurcă destul de bine cu funcţia de colector al transpiraţiei.

Dacă nu ai nimic de purtat, utilizează tricoul oficial al Maratonului Chişinău, care este confecţionat special pentru alergători în depăşirea distanţelor lungi. Tricoul Maraton Chişinău este respirabil, ceea ce creează condiţii confortabile pentru jogging.

Acoperirea capului

Dacă aveţi o mulţime de păr de pe cap, puteţi trece peste acest punct. Dar, în cazul în care nu este aşa, atunci asiguraţi-vă că veţi purta un chipiu. Supraîncălzirea capului în timp alergării va face fuga de nesuportat, şi de obicei contribuie doar la oprirea voastră. Da, şi o insolaţie puteţi prinde cu uşurinţă. Din timp menţionez , dacă vă simţiţi că „plutiţi”, şi deja începeţi să distingeţi obiectele din jur vag, atunci soarele a atins deja capul şi trebuie să mergeţi fie la un pas sau să vă opriţi cu totul. Dar, mă repet din nou, cu articole pentru acoperirea capului o astfel de problemă nu este posibilă.

Alergaţi în adidaşi, uitaţi de ghete

Pentru alergătorii experimentaţi acest punct inutil. Să alergaţi în ele desigur că puteţi, dar articulaţiile genunchiului mulţumesc pentru acest lucru nu vor spune. De asemenea, încercaţi să alegeţi adidaşii cu o suprafaţă de plasă, astfel încît piciorul să se ventileze mai bine.

Colector de transpiraţie

n acest caz, mă refer la bandajul de pe frunte sau pe mână, care vor colecta transpiraţia. Atunci când transpiraţia începe să toarne, nu te vei mai gândi la cursă, dar numai la faptul că foarte intens ustură ochii. Nu se merită de ajuns pînă aici. Prezenţa chipiului, rezolvă problema aproape complet. Dar oricum nu pînă la urmă. Participanţii la distanţa semi- maraton , partenerul căruia este Puma, vor primi brăţări gratuite pe care le pot utiliza în siguranţă duminică la maraton .

Neapărat consumaţi apă

Este posibil să fi observat că pe marginea drumului sunt amplasate aşa-numitele puncte de alimentare, în care sunt cu siguranţă ceva pahare sau sticle de apă. Sportivii profesionişti beau întotdeauna apă în cursul distanţei, şi cu cît e mai cald vremea, cu atît mai multă apa consumă.

Deshidratarea este foarte periculoasă pentru oameni. Prin urmare, apa potabilă va furniza toată apa tuturor, dar consumaţi-o în cantităţi rezonabile, ca să nu provoace barbotare în stomac şi senzaţii neplăcute.

Punctele noastre de eliberare a apei la Maraton Chişinău vor fi amplasate în următoarele locaţii:

1 punct – strada Ciuflea, la întoarcere, pe bulevardul. Ştefan cel Mare
2 punct – B-dul Dacia, la întoarcerea de la sfârşitul viaductului
3 punct – între străzile Alecsandri şi Eminescu
4 punct- st.Petru Movila, după întoarcere
5 punct – la linia de sosire

Nu turnaţi apă peste cap

Aceasta regulă este foarte importantă. Unii alergători pe vreme toridă, iubesc să-şi toarne apa pe cap să se răcorească. Dar să faci acest lucru este periculos, deoarece capul umed este mai vulnerabil la expunerea luminei solare. Şi, dacă nu doriţi în timpul jogging-ul să vă pierdeţi cunoştinţa, mai bine evitaţi acest procedeu. Acest lucru se referă la căldură intensă. Dacă temperatura nu este mai mare de 25 de grade, şi v-aţi încălzit de la fugă ci nu de la soare, atunci puteţi turna apă fără grijă deasupra capului – într-adevăr ajută să alergaţi mai cu uşurinţă.

La distanţele Maratonului Chişinău, în anumite zone vor fi plasate cabine de duş care vor stropi alergătorii. Dacă vă va fi prea cald, treceţi pur şi simplu sub duş şi şi vă răcoriţi.

Duşurile vor fi instalate în următoarele locaţii:

1 duş – strada Ciuflea, la întoarcere de pe bulevard. Ştefan cel Mare
2 duş – pe strada Bulgară
3 duş – între străzile Petru Movilă şi Serghei Lazo

Stropiţi muşchii picioarelor cu apă

În acest caz, se vorbeşte despre faptul că, dacă în timpul alergării, aveţi o astfel de posibilitate, este necesar uneori să turnaţi apă, peste coapse şi pulpa piciorului. Spălând în acest mod sarea de pe ele, picioarele încep să funcţioneze mai bine.

Nu există nici o bază ştiinţifică. Încercaţii să faceţi acest lucru şi veţi vedea bine şi rezultatul benefic. De asemenea, puteţi uda şi mâinile. Însă acest lucru este atât de important.