Budapesta: Europa se confruntă cu cele mai mari provocări de securitate după al doilea război mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Europa se confruntă cu cele mai mari provocări de securitate după cel de-al doilea război mondial și răspunsul la aceste provocări trebuie să fie uniform și hotărât, a declarat vineri ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, la Forumul Global de Securitate GLOBSEC 2016 de la Bratislava, relatează MTI.

Răspunsul Uniunii Europene la gestionarea crizei migranților a eșuat în mod clar pentru că s-a bazat pe principiul stabilirii de cote, a afirmat Szijjarto.

„Toată lumea este conștientă de faptul că acest (răspuns) este pe deplin sortit eșecului”, a spus el. „Comisia Europeană pare să fie singura care își dorește să mențină această abordare și noul său plan se bazează pe aceeași idee. Noi respingem acest lucru, deoarece stabilirea de cote sfidează bunul simț”, a mai spus Szijjarto.

În loc să ne gândim la cote, ar trebui făcute planuri cu privire la protejarea frontierelor externe, iar țările membre ale Grupului de la Vișegrad „care continuă politica bunului simț” trebuie să facă clar acest lucru întregii Europe, a adăugat el.

MTI precizează că Szijjarto a avut mai multe consultări bilaterale cu accent pe migrația ilegală, securitatea energetică și summitul NATO de la Varșovia.

Totodată, șeful diplomației ungare și omologii săi din Grupul Vișegrad au fost de acord că grupul V4 trebuie să-și demonstreze solidaritatea cu Europa. În acest scop, cele patru state vor trimite o forță militară puternică în regiunea Mării Baltice, fiecare misiune având o durată de trei luni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...