Timofti l-a demis pe comandantul Armatei Naționale

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Nicolae Timfti a semnat joi un decret privind destituirea lui Igor Gorgan din funcţia de şef al Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, comandant al Armatei Naţionale.

Decizia vine după o perioadă îndelungată de controverse între ministrul Apărării Anatol Șalaru și Igor Gorgan, primul solicitându-i demisia comandantului Armatei Naționale.

Gorgan l-a acuzat atunci pe Șalaru că ar încerca să „instaleze persoane docile lui în funcții cheie ale armatei”.

„Eu sunt obstacolul principal în calea planurilor sale, în primul rând de îmbogăţire din contul statului şi al armatei. Pentru a avea mâinile dezlegate, din prima zi a aflării în fruntea ministerului el doreşte să aibă în funcţiile-cheie din Armată oameni devotaţi lui personal şi nu Patriei. Pentru a atinge acest scop, pe parcursul doar a două luni el a demis din funcţii, fără nici un temei, toţi comandanţii marilor unităţi şi majoritatea comandanţilor celorlalte unităţi militare, mai mulţi şefi de direcţii şi secţii din cadrul Marelui Stat Major al Armatei Naţionale”, a declara Gorgan la începutul lunii martie.

De cealaltă parte, Șalaru l-a acuzat pe Gorgan de incompetență și că la baza numirii sale în funcție ar fi stat „supunerea față de PLDM”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...