(VIDEO) Fostul primar de Ghidighici, arestat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fostul primar al comunei Ghidighici, un actual şi un fost consilier au fost arestaţi. Aceștia sunt suspectați de organizarea unei scheme frauduloase de delapidare a loturilor de teren și a altor bunuri ce aparțin administrației publice locale.

Potrivit procurorilor în perioada anilor 2005 – 2015, funcționarii ar fi înstrăinat ilegal mai multe terenuri și bunuri ce aparțin administrației publice locale Ghidighici, astfel îmbogățindu-se cu sute de mii de lei.

Funcționarii, cu ajutorul unor intermediari, identificau terenuri locative, ulterior le vindeau unor familii tinere cu câteva sute de euro ca să fie înregistrate pe numele lor sau intrau în proprietatea suspecților.

La 9 aprilie, curent, forțele de ordine au efectuat, concomitent, 17 percheziții la domiciliile și în automobilele persoanelor bănuite, în urma cărora au depistat și ridicat titluri de autentificare a dreptului deținătorului de teren perfectate pe numele persoanelor intermediare, procuri din numele acestora, testamente, ștampile ale persoanelor juridice nerezidente, înscrisuri de ciornă, precum și alte documente care demonstrează bănuiala rezonabilă în baza cărora au fost inițiate investigațiile.

Prejudiciul adus bugetului local se ridică la peste 3 milioane de lei. Dacă vor fi găsiți vinovăți, suspecții riscă închisoare de la 6 la 10 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...