Simion: România să finanțeze localitățile, dar nu Guvernul lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Autoritățile de la București ar trebui să se axeze pe finanțarea directă a localităților din Republica Moldova, dar nu să acorde bani Guvernului de la Chișinău, controlat de oligarhul Vladimir Plahotniuc, susține liderul Acțiuni 2012 George Simion.

Declarații în acest sens au fost făcute duminică, în cadrul Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova.

Cu această ocazie sute de primari din Republica Moldova au mers la Parlamentul României unde, alături de omologii lor din ţara vecină, au perfectat 450 de acorduri de înfrăţire şi parteneriat între localităţile lor.

Preşedintele Platformei Unioniste 2012 a transmis un mesaj şi Guvernului României reamintind că premierul Dacian Cioloş a identificat în februarie soluţia concretă prin care România se poate implica pentru a susţine comunităţile locale din Moldova, respectiv ordonanţa 18/2014 care prevede că autorităţile locale de la noi pot finanţa autorităţi locale din Moldova.

„Pasul următor pe care noi astăzi ar trebui să-l cerem Guvernului Cioloş este să finanţeze proiecte de anvergură în Moldova şi să nu mai bage bani în Guvernul lui Plahotniuc. Este mesajul pe care îl transmit primarii de pe ambele maluri ale Prutului care sunt astăzi în sală şi ar face bine Guvernul nostru tehnocrat să audă şi să bugeteze corespunzător aceste înfrăţiri care se fac astăzi. Dacă în 20 de ani au fost 180 de înfrăţiri, noi astăzi o să facem peste 400 şi avem alte sute de primari acasă care sunt gata să participe în aceste efort naţional”, a declarat George Simion, citat de Epoch-Times România.

Tot Simion a declarat că, anterior, oligarhul Vladimir Plahotniuc le-a cerut primarilor din Partidul Democrat să nu participe la acest eveniment.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...