Messi, în criză; Trece prin cea mai slabă perioadă din ultimii 5 ani

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

FC Barcelona a pierdut meciul cu Real Sociedad, scor 0-1, iar lupta pentru titlu în La Liga s-a relansat. Catalanii au câştigat doar un punct în ultimele trei etape, iar seria negativă a echipei lui Luis Enrique poate fi explicată şi prin faptul că Lionel Messi traversează cea mai slabă perioadă din ultimii cinci ani.

Argentinianul nu a mai marcat de 362 de minute pentru Barcelona, cea mai lungă perioadă fără gol din aprilie-mai 2011, când nu a reuşit să puncteze timp de 417 minute. Pe lângă faptul că nu a înscris, Messi nici nu le-a oferit colegilor vreo pasă decisivă în ultimele patru meciuri (în această serie este inclus şi meciul tur cu Atletico Madrid, din sferturile Ligii Campionilor).

Fotbalistul de 28 de ani a înscris ultima oară în minutul 88 al partidei de pe Camp Nou cu Arsenal, din returul optimilor de finală ale Ligii Campionilor. De atunci, au urmat disputele cu Villarreal (2-2), Real Madrid (1-2) şi Sociedad (0-1) din La Liga şi cea cu Atletico (2-1), din UCL, în care Messi nici nu a marcat, nici nu a pasat decisiv.

„Decarul” catalanilor a traversat o perioadă asemănătoare în urmă cu 5 ani, când de asemenea nu a marcat şi nici nu a oferit vreun assist în meciurile cu Real Madrid, Espanyol, Levante şi Deportivo. Cu toate acestea, la finalul acelui sezon, Barcelona a câştigat titlul şi Liga Campionilor.

Aşteptarea următorului gol al lui Messi este cu atât mai mare cu cât acesta va fi al 500-lea din cariera argentinianului. Pe 30 martie, în meciul Argentina-Bolivia 2-0, din preliminariile CM 2018, a dat golul 499, din penalty, însă de atunci nu a mai reuşit să trimită mingea în plasă.

Într-un final de sezon care s-a complicat pe plan intern şi în care Barcelona încearcă să devină prima echipă de la AC Milan în 1990 care îşi păstrează trofeul UCL, golurile lui Messi pot face diferenţa. Tocmai de aceea, Luis Enrique şi fanii catalanilor speră ca argentinianul să revină la forma arătată în urmă cu puţin timp.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...