Deputat, despre ieșirea lui Druță la adresa lui Tapiola: Cei care au capturat justiția i-au dictat să spună asta

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Declarația Asociației Judecătorilor, semnată de președintele acesteia, Ion Druță, în care Pirkka Tapiola era acuzat de imixtiuni în justiție, a fost dictată de către cei care au „capturat justiția” din Republica Moldova, susține deputatul socialist Vladimir Țurcan.

În opinia lui Țurcan, „Tapiola este un diplomat foarte iscusit”, care a criticat de mai multe ori acțiunile actualei guvernări, fapt care nemulțumește puterea de la Chișinău.

„El nu vorbește din numele său personal, dar din al Uniunii Europene. Nimeni din judecători nu o să facă din capul lor asemenea declarații. Cei care au capturat justiția le dictează să vorbească astfel. Etica profesională a judecătorilor nu le permite să facă asemenea comentarii”, a declarat Țurcan.

Asociaţia Judecătorilor din Moldova l-a acuzat joi pe şeful Delegaţiei UE în Moldova, Pirkka Tapiola, de imixtiune și presiune asupra instanțelor judecătorești din Republica Moldova.

Reația Asociației a venit după ce Tapiola s-a arătat dezamăgit de decizia Curţii de Apel Cahul prin care primarul oraşului Taraclia, Serghei Filipov, a fost suspendat luni din funcție și condamnat pentru că a dispus tăierea unor copaci din oraș.

„Orice calificativ care vine din partea unui diplomat de asemenea rang, referitor la un dosar care încă se află pe rolul instanțelor judecătorești, ar putea fi privită ca o imixtiune în efectuarea justiției și o presiune asupra instanței în curs. O asemenea atitudine vine în contradicție cu principiile statului de drept, de independență a justiției și Convenției de la Viena din 18 aprilie 1961 cu privire la relațiile diplomatice”, se arată în reacția Asociației Judecătorilor din Moldova.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...