Bărbatul acuză conducerea unităţii militare de faptul că ar fi împiedicat spitalizarea fiului său, pentru a tăinui incidentul. Comandantul brigăzii a recunoscut că militarul a fost bătut, dar neagă acuzaţiile părintelui.

Valeriu Chicu are 22 de ani şi a fost înrolat în Batalionul de Infanterie Motorizată numărul doi din Chişinău la finele lunii aprilie a anului trecut. Tatăl acestuia afirmă că fiul său ar fi fost bătut crunt săptămâna trecută, de către un locotenent, iar comandantul unităţii militare ar fi încercat să tăinuiască incidentul.

Bărbatul crede că fiul său are nevoie de spitalizare şi a mers cu o solicitare în acest sens la comandantul unităţii militare, care, însă a respins-o.

Conducătorul Batalionului de Infanterie Motorizată numărul doi, Mihail Olaru, nu neagă faptul că soldatul a fost bătut, dar afirmă că acesta a beneficiat de îngrijirile medicale necesare.

La rândul lor, responsabilii din cadrul Procuraturii Militare au declarat că ancheta este în desfăşurare şi că vor oferi detalii după ce vor acumula toate probele.

Precizăm că acum o lună, Procuratura Generală a trimis pe banca acuzaţilor doi locotenenţi ai Brigăzii de Infanterie Motorizată nr. 1 din Bălţi, care riscă până la 12 ani de închisoare pentru că ar fi lovit cu pumnii şi picioarele mai mulţi soldaţi.