Asta după ce parohul bisericii din sat şi enoriaşii au hotărât să treacă de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei, iar protoiereul de Călăraşi s-ar fi supărat foc. Aşa că, acesta din urmă a condus mortul la cimitir fără să mai treacă pe la biserică. 

Scandalul a pornit în urmă cu câteva luni, după ce biserica din sat a rămas fără paroh. Atunci, Mitropolia Moldovei a trimis un nou preot, însă, după câteva zile, acesta ar fi fost obligat de protoiereul de Călăraşi, Grigore Dodon, să achite o sumă de bani pentru a-şi păstra postul. Acest lucru i-a scandalizat pe enoriaşi care împreună cu preotul, dar şi primarul localităţii, au hotărât să treacă la Mitropolia Basarabiei.

Din cauza neînţelegerilor, a fost tergiversată şi procesiunea de înmormântare a unui localnic, după ce preotul din sat şi protoiereul de Călăraşi nu se puteau înţelege cine să oficieze slujba.

Până la urmă, prohodul a fost făcut de protoiereu acasă, iar mortul a fost dus direct la cimitir.

Câţiva reprezentanţi ai Mitropoliei Basarabiei, care au venit să-l susţină pe preotul satului, spun că uşile bisericii nu sunt închise pentru nimeni şi nu-şi doresc decât linişte.

Localnicii din Peticeni spun că sunt mulţumiţi că parohia lor a trecut sub jurisdicţia Mitropoliei Basarabiei şi nu vor să audă de o reîntoarcere la Mitropoliei Moldovei.