Chiar dacă nu s-au marcat goluri, spectatorii au avut parte de un veritabil spectacol, condimentat de faze la ambele porţi, driblinguri, şuturi, nervi, tensiune, cartonaşe galbene...

În rezumat, a fost al 7-lea meci fără înfrângere pentru Simeone, iar semifinalista se decide pe Bernabeu.

Cristiano Ronaldo şi Iker Casillas sunt cei mai reprezentativi jucători ai „galacticilor”. Portughezul este într-o luptă continuă pentru „Balonul de Aur” cu rivalul său de la Barcelona, Leo Messi, în timp ce „San Iker” evoluează pentru gruparea blanco din 2000 şi are, printre altele, trei UEFA Champions League în palmares.

De la partida cu Atletico, din această manşă tur a sferturilor UCL, cei doi jucători de la Real şi-au mai trecut un record personal în CV-uri.

Altfel spus, Ronaldo şi Casillas au devenit, alături de Frank Lampard, fotbaliştii cu cele mai multe partide disputate în fazele eliminatorii ale Champions League, toţi trei cu 52 de meciuri.

Returul cu Atletico, de pe Bernabeu îi va aduce pe cei doi echipieri ai Realului pe prima poziţie a acestui top inedit (53 de partide).

În celălalt meci al serii, la Torino, Juventus s-a impus la limită, scor 1-0, în faţa lui Monaco, graţie unui gol marcat de Vidal, dintr-un penalty controversat.