Lavrov: Acordul de asociere RM-UE a afectat grav relaţiile cu Rusia; Situaţia trebuie remediată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acordul de asociere UE-Republica Moldova a afectat în întregime relaţiile comerciale dintre Moscova şi Chişinău, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, după întrevederea cu ministrul afacerilor externe şi integrării europene, Andrei Galbur.

Lavrov spune că, în asemenea condiții, situația trebuie remediată, scrie TASS. Potrivit lui Lavrov, „din diferite motive, inclusiv a acordului Republicii Moldova cu UE, schimbul economic dintre Chișinău și Moscova a fost grav afectat în ultimul an”.

„Am discutat despre situația care a apărut după semnarea de către Republica Moldova în 2014 a Acordului de asociere şi liber schimb cu Uniunea Europeană, care a afectat în întregime relaţiile comerciale bilaterale”, a declarat Serghei Lavrov, după întrevederea cu Galbur.

„Am stabilit să colaborăm intens pentru găsirea de soluţii la problemele existente”, a subliniat Lavrov.

„Intenţionăm să organizăm o reuniune a comisiei interguvernamentale ruso-moldovene anul acesta”, a precizat şeful diplomaţiei de la Moscova.

Totodată, Lavrov a transmis că Federația Rusă este gata să fie garantul reglementării problemei între Chișinău și Tiraspol.

Potrivit autorităților de la Chișinău, Galbur va semna la Moscova un Plan de consultări între ministerele afacerilor externe ale celor două ţări pentru anii 2016 – 2017.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...