Prima decolare de pe aeroportul Bruxelles-Zaventem după atentatele din 22 martie

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un avion al companiei Brussels Airlines a decolat duminică după-amiază de pe aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem cu destinația Faro (Portugalia), acesta fiind primul zbor de pe aeroportul bruxellez după atentatele comise pe 22 martie în capitala belgiană, informează AFP.

Decolarea a fost primită cu aplauze de aproximativ 50 de angajați ai aeroportului și ai companiilor aeriene, care anterior au păstrat un minut de reculegere în memoria celor 32 de victime ale atacurilor teroriste produse la Bruxelles pe 22 martie.

Acest prim zbor „simbolic”, la 12 zile după atentatele comise la aeroportul și metroul din capitala belgiană, a marcat redeschiderea parțială a aeroportului Bruxelles-Zaventem.

Înainte de decolare, aparatul de zbor al Brussels Airlines a primit onoarea membrilor serviciilor de pompieri și poliției aeroportului, postați de-a lungul pistei.

Alte două curse aeriene sunt programate spre Torino și Atena în cursul după-amiezii.

Aeroportul internațional Bruxelles-Zaventem este unul dintre cele mai mari din Europa, deservind circa 23,5 milioane de pasageri pe an. El asigură legătura cu 226 de destinații din întreaga lume, prin intermediul a 77 companii aeriene.

Zona temporară de check-in, construită după atentatele din 22 martie, va putea primi 800 de pasageri, ceea ce înseamnă cel mult șase zboruri pe oră, reprezentând o cincime din capacitatea anterioară a aeroportului. Revenirea la capacitatea operațională maximă a aeroportului este prevăzută pentru finalul lunii iunie sau începutul lunii iulie, înaintea începerii vacanței de vară.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...