În 2016 au fost înregistrate 256 de acte teroriste la nivel mondial

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Terorismul internațional este un fenomen mult mai amplu decât este perceput, în mod uzual, la nivel public, numai în 2016 fiind înregistrate 256 de acte teroriste la nivel mondial, a anunțat directorul de programe al Coaliției pentru Curtea Penală Internațională, Kirsten Meersschaert.

Directorul de programe al Coaliției pentru Curtea Penală Internațională, care reunește 2.500 de organizații ale societății civile din peste 150 de state, a atras atenția că numai în 2016 au fost înregistrate 256 de acte teroriste la nivel mondial.

Meersschaert a fost de curând la București și a exprimat sprijinul Coaliției pentru Curtea Penală Internațională pentru inițiativa României privind Curtea Internațională împotriva Terorismului.

Ea a completat că actuala Curte Penală Internațională nu are competențe în ceea ce privește crima de terorism și a arătat că adăugarea actelor teroriste la jurisprudența CPI nu ar face decât „să suprasolicite și mai mult instanța internațională”.

În aceste condiții, Kirsten Meersschaert a argumentat că ideea de a avea un organism internațional diferit, independent și înființat prin consens la nivel global ar rezolva multe aspecte problematice în ceea ce privește folosirea dreptului internațional în combaterea terorismului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...