(FOTO) Amplu marș anti-unionist la Comrat, cu participarea politicienilor de la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un amplu marș al „apărătorilor statalităţii moldoveneşti” s-a desfășurat sâmbătă la Comrat, cel mai mare oraș din regiunea autonomă Găgăuzia.

Acțiunea se desfășoară la apelul Partidului Socialiștilor la „mobilizare generală împotriva unioniştilor”, făcut de către liderii partidului în urma marșului unionist care a avut loc la 27 martie în Chișinău, ziua în care s-au împlinit 98 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.

Cattura

Potrivit organizatorilor, la marș participă câteva mii de oameni. Pe lângă bașcanul Găgăuziei Irina Vlah, la acțiunea de la Comrat participă liderul PSRM Igor Dodon, împreună cu colegii din fracţiunea parlamentară.

Cattura

„Atunci când cineva intră în sufletele noastre fără permisiune, când prin centrul Chișinăului au loc marșuri unioniste, iar la Palatul Național are loc congresul acestor unioniști, oamenii desigur că nu mai pot tolera așa ceva. De aceea izbucnirea forțelor patriotice în această perioadă cu siguranță va lua amploare. Astăzi are loc prima manifestare, prima rândunică. Și este important ca această primă rândunică să zboare de aici de la sud din Găgăuzia. Întrucât aici a avut loc primul referendum de aderarea la Uniunea Euroasiatică”, a declarat liderul PSRM, Igor Dodon.

aad

„Găgăuzii au o singură patrie – Republica Moldova. 99% din locuitorii auotonomiei își doresc să trăiască într-o țară suverană și independentă„, a declarat bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...