Ministerul Justiției a înregistrat un nou partid; Pledează pentru unirea României cu Republica Moldova

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Ministerul Justiției a înregistrat joi partidul „Dreapta”, care pledează pentru unirea Republicii Moldova cu România și promovarea valorilor românești și europene.

Partidul a fost înregistrat de ministerul Jurtiției la 28 martie. Anunțul despre înregistrarea partidului a fost făcut de președinta partidului Ana Guțu.

„Sărbătoarea Unirii continuă. Partidul unionist Dreapta a fost înregistrat oficial de ministerul Justiției. Felicitări tuturor membrilor și simpatizanților. Împreună facem Unirea”, a anunțat Guțu.
12924573_10207890859362027_4892300264987709556_n
Din grupul de inițiativă al partidului fac parte mai mulți politicieni. În afară de Ana Guțu, mai sunt ex-liberal-reformatorii Dorin Dușciac, Anatol Arhire, Gheorghe Șalaru, Alina Ghetiu, Maxim Guțu, Victor Sandu, Dan Nicu. Totodată, din grup mai fac parte şi ex-senatorul Ilie Ilaşcu, dar şi ex-ministrul Apărării, care până nu demult aderase la PDM, Vitalie Marinuța.

Printre obiectivele noii formaţiunii figurează redresarea situației din sistemul financiar–bancar prin dezoffshorizarea și transparentizarea acționariatului, eliberare de influență partinică a tuturor instituțiilor publice, inclusiv celor administrative, organizarea reformei teritorial-administrative.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...