Linkuri accesibilitate

La Chișinău are loc un amplu Marș al ReUnirii...


... la care sunt marcați 98 de ani de la unirea Basarabiei cu România, pe 27 martie 1918.

Organizațiile unioniste spun că marșul de pe bulevardul Ștefan Cel Mare și alte artere ale capitalei este cel mai amplă manifestare pentru unirea Republicii Moldova cu România din ultimii 25 de ani, la care iau parte oameni din majoritatea localităților moldovene.

Marșul - care început în scuarul Teatrului de Operă și Balet și se îndreaptă spre scuarul Gării Feroviare - se desfășoară pașnic sub supravegherea poliției.

Manifestanții scandează „Unire!”, „Jos hotarul de la Prut!”, „Basarabia e România!”.

Organizatorii spun că la marș participă zeci de mii de oameni. Dar estimările preliminare a ale poliției spun că la manifestare au venit 5-6 mii de persoane.

La Ministerul de Interne, participanții au ținut un minut de reculegere în memoria celor căzuți în războiul de pe Nistru.

Marș unionist la Chișinău
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:01:59 0:00

În orele dimineții, unioniștii au participat la un for la care spun că au înființat un Sfat al Țării 2, compus din 101 membri, care are scopul să elaboreze strategii de reunire a Republicii Moldova și României.

Lucrările forului de la Palatul Național au fost perturbate de o alertă cu bombă, dar geniștii și pompierii au spus după verificări că a fost o alarmă falsă.

Manifestările unioniste au fost criticate vineri de deputații opoziției socialiste și celei comuniste, dar tentativele de adoptare a unei declarații a Parlamentului despre „inviolabilitatea” Republicii Moldova au eșuat.

  • 16x9 Image

    Natalia Sergheev

    Natalia Sergheev, jurnalistă multimedia din echipa Europei Libere la Chișinău, una din prezentatoarele emisiunii matinale „Moldova la ora 7” și realizatoare de documentare video pentru „Pur și Simplu”. 

  • 16x9 Image

    Alexandru Eftode

    Fac jurnalism din 1997, specializat la început în crimă, apoi în politică - o evoluție, ar spune unii, în firea lucrurilor... Am condus biroul din Chișinău al Europei Libere când R. Moldova apărea lumii ca prima țară post-comunistă unde la putere erau aleși democratic ... comuniștii. Din management, m-am întors în jurnalismul pur, apoi iar în management, dar nu m-am despărțit o zi de Europa Liberă. Conduc redacția pentru R. Moldova, incluzând biroul din Chișinău, într-o altă perioadă de zbucium post-sovietic. Și atunci, și acum integritatea jurnalistică este mai importantă ca oricând.

Previous Next

XS
SM
MD
LG