Așa ceva se poate întâmpla doar în Coreea de Nord; Kim Jong-un și-a „asasinat”un omolog

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Coreea de Nord susține că a efectuat un exercițiu cu focuri de artilerie în care a simulat un atac asupra reședinței oficiale a președintelui sud-coreean.

Manevra militară a fost supervizata de liderul nord-coreean Kim Jong-un, a anunțat agenția de stat KCNA, care a făcut apel la armată să fie pregătită să distrugă „fără milă” guvernul din Sud, transmite BBC.

Este cea mai recentă provocare dintr-o lungă serie de gesturi furioase ale Phenianului. Președintele Coreei de Sud Park Geun-Hye a ordonat armatei să fie în alerta. Însa a subliniat că „provocările nechibzuite vor deveni o parte a autodistrugerii regimului nord-coreean”.

Phenianul este furios după ce ONU a impus sancțiuni dure pentru testele nucleare și cu rachete desfășurate în ultima perioadă de către Coreea de Nord. Kim Jong-un este supărat și din cauza că SUA și Coreea de Sud efectuează ample exerciții militare împreună.

Deja cunoscută pentru limbajul agresiv, agenția KCNA a amenințat că armata de la Phenian va transforma reședința prezidențială din Sud, cunoscută drept Casa Albastră, într-o „mare de flăcări și cenușă”.

„Obuze de artilerie au zburat ca fulgerul și au lovit intens și violent ținte care simulau Cheong Wa Dae (Casa Albastră – n.red.) și organismele rebele de guvernare din Seul”, a relatat KCNA despre exercițiile militare.

Nu s-a precizat clar când a avut loc operațiunea, însă în articol se vorbește despre „un sfârșit mizerabil” pentru președintele Park.

Casa Albastră a fost atacată de comandouri nord-coreene în 1968. Încercarea de asasinare a președintelui de atunci, Park Chung-hee, a eșuat, însă șapte sud-coreeni și majoritatea celor 31 de atacatori nord-coreeni au fost uciși.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...