(DOC) Opoziția din CMC acuză: Chirtoacă vrea, cu ajutorul Parlamentului, să concentreze toată puterea

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liberalii vor, cu ajutorul Parlamentului, să concentreze toată puterea decizională din capitală în mâinele lui Dorin Chirtoacă, acuza opoziția din Consiliul Municipal Chișinău (CMC).

Potrivit consilierilor socialiști din CMC, deputații din PL au înregistrat în Parlament un proiect de lege privind „modificarea Legii privind Statului Municipiului Chișinău”.

„Prin intermediul acestui proiect liberalii vor ca primăria municipiului Chișinău să fie structura funcțională a primarului general care își desfășoară activitatea în baza unui regulament aprobat de primarul general, cu alte cuvinte ar însemna concentrarea puterii de decizie în capitală în mâinile unui singur om – Dorin Chirtoacă”, a declarat socialistul Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Consilierul municipal susține că acest proiect atentează la democrația proceselor politice în cadrul Primăriei Chișinău și că are drept scop lipsirea CMC de practic orice atribuții.

„Ei încearcă să lobbeze acest proiect în municipiul Chișinău. Ieri la ședința Comisiei parlamentare pentru mass-media, educație, tineret, sport și cultură, deja a fost avizat pozitiv acest proiect de către deputații liberali și cei democrați. Primarul general, Partidul Liberal și acoliții săi fac un atac raider asupra primăriei municipiului Chișinău. Ei vor să-și păstreze funcțiile, schemele de corupție, protecție asupra biznesului de familie și a multor altor ilegalități pe care le pun în realizare”, a mai adăugat Ion Ceban.

În proiectul de lege propus de liberali există mai multe prevederi care oferă primarului general mai multe prerogative decât are acesta în prezent, inclusiv numirea/destituirea viceprimarilor în cazul în care CMC refuză să susțină propunerile primarului în acest sens.

De asemenea, sunt oferite mai multe prerogative în privința numirii/destituirii pretorilor, vicepretorilor și a șefilor de direcții.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...