Avocat: Nadia Savcenko „se simte mult mai bine”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Pilotul militar ucrainean Nadia Savcenko, aflată în detenție în Rusia pentru crimă, „se simte mult mai bine” de când a început să consume lichide, chiar dacă își continuă greva foamei, a declarat luni unul dintre avocații săi, Nikolai Polozov, informează AFP.

„Am vizitat-o astăzi și pot spune că se simte mult mai bine ca înainte. Ea consumă apă și ia vitamine”, a declarat avocatul pentru AFP.

Nadia Savcenko a ieșit din greva setei joia trecută, după ce a primit o scrisoare despre care credea că a fost scrisă de președintele ucrainean Petro Poroșenko, dar care s-a dovedit în final falsă, potrivit avocaților săi. „Acest gen de glume demonstrează josnicia și perfidia politicii ruse pro-Putin”, a acuzat ea într-o scrisoare scrisă de mână și postată de Polozov pe Facebook.

Cu toate că Nadia Savcenko consumă din nou lichide, ea își continuă greva foamei, începută la 3 martie, grevă pe care ea dorește să o țină până când va fi anunțat verdictul în procesul său, așteptat pe 21 și 22 martie.

Arestată la începutul lui iulie 2014 pe teritoriul rus, potrivit Moscovei, Nadia Savcenko afirmă, la rândul său, că a fost capturată pe teritoriul ucrainean de către rebelii proruși din estul Ucrainei, apoi predată autorităților ruse.

Judecată din vara anului trecut de un tribunal din Donețk, oraș rus situat la câțiva kilometri de frontiera ucraineană, Savcenko, împotriva căreia Parchetul rus a cerut 23 de ani de închisoare, este acuzată că a transmis armatei ucrainene coordonatele unde se aflau doi jurnaliști ruși, uciși ulterior de un tir de mortier în estul Ucrainei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...