(FOTO și VIDEO) Top 10 cele mai spectaculoase show-uri ale naturii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Focurile de artificii sunt fantastice, dar, uneori, natura eclipsează într-o manieră de nedescris. Priviți 10 show-uri senzaționale ale naturii, în timp ce câteva locuri implică umanitate, căldură și calm, cele mai multe sunt destul de sălbatice.

Iată 10 cele mai spectaculoase show-uri ale naturii:

Strălucitoarea maree albastră pe timp de noapte în Vaadhoo, Maldive

Este locul unde te poți plimba pe plaja de noapte și să observi doar urme albastre strălucitoare. Vizitați insula Vaadhoo și veți fi încântați de milioanele de lumini albastre pictate pe cer. Mica insulă este parte a Atoll Raa din arhipelagul Maldive, un loc uimitor din Oceanul Indian.
 111

Aurora polară

Frânturi din acest spectacol de lumini sunt vizibile dimineața în emisfera nordică, în apropiere de polul magnetic de nord. Culurile acestui spectacol sunt verde, roșu și albastru. Luminile strălucesc la altitudini foarte mari și se produc ca rezultat al impactului particulelor de vânt solar în câmpul magnetic terestru. Această joacă poate fi văzută în Norvegia.

Florile de cireși

În luna aprilie a fiecărui an, orașul sud-coreea Changwon este transformat într-o adevărată minune. Aproximativ 360.000 de pomi de cireși înfloresc, iar pământul este acoperit de o ninsoare ușoară. Orașul celebrează frumusețea, cu 10 zile de festival în zona Jinhae care atrage mai mult de un milion de vizitatori.

Ghețarii glaciari

Să vezi bucăți de gheață de mărimea clădirilor este ceva impresionant. Astfel de „clădiri” plonjează în apele reci ale Glacier Bay National Park Alaska. Ghețarii au început să se formeze cu aproximativ 4000 de ani în urmă. Astăzi, mulți dintre ghețarii se topesc, mai ales la est și sud-vestul golfului.

Erupții vulcanice

Unul din cei mai accesibili și activi vulcani din lume, Mount Yasur, reușește să-și surprindă vizitatorii. Situat pe insula Tanna, acest vulcan a erupt aproape continuu cel puțin din secolul al 18-lea.

Templul maimuțelor

Unele dintre spectacolele naturii sunt interesante pentru juxtapunerea ciudată dintre sălbatic și uman. Sculptat într-o trecere montană din India, templul este unul hindus cu triburi de maimuțe macaca și langur, care urcă structura de piatră a templului și locuiesc în sălile sfinte.

1222

Domeniile lalelelor

Plimbați-vă prin câmpurile mari de lalele, narcise și zambile, în cea mai mare grădină din lume care se găsește în Lisse, Olanda. Cunoscută sub numele de Keukenhof sau „grădină de bucătărie”, această extravagantă floare acoperă 79 de hectare de teren și are mai mult de 7 milioane de bulbi de flori plantate anual. Construit în 1642, Castelul Keukenhof se află vizavi de grădinile magnifice.

33

Gheizerele

Parcul Național Yellowstone din Statele Unite conține cea mai mare colectie de gheizere, care sunt cauzate de constrângeri naturale, combinate cu apă și abur încălzit de magmă sub suprafața Pământului. Old Faithful este cel mai faimos dintre atracțiile geotermale. Spectacolul de apă și abur durează aproximativ 90 de minute și atinge circa 180 de metri înălțime.

Ploaia de meteoriți

În fiecare an, de la mijlocul lunii iulie – sfârșitul lunii august, Pământul ne oferă un spectacol frumos cu cerul de noapte întunecată. Aceste „ploi” sunt cauzate de fluxuri de corpuri cosmice numite meteorizi care intră în atmosfera Pământului la viteze extrem de mari pe traiectorii paralele. Swift-Tuttle este cel mai mare obiect cunoscut pentru astfel de ploi.

Tornada din Barracuda

Spectaculoasa scufundare de pe insula Sipadan din Malaezia te face să amețești. Tovarăși de scufundări în această parte a lumii ar putea fi rechinii ciocan, calcanii și broaștele țestoase gigant. Acest domeniu are mai mult de 3.000 de specii de pești și sute de specii de corali.
111


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...