Chinezii intră în Europa pe uşa din spate: au pus ochii pe porturile Bulgariei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Porturile Varna şi Burgas vor reprezenta capete de pod în proiectul noului Drum al Mătăsii iniţiat de Beijing, după ce oficialii de la Sofia au semnat un acord de cooperare în materie de transporturi aeriene şi maritime cu partenerii din China.

Ministrul adjunct al Transporturilor, Anton Ginev, a încheiat mai multe acorduri de cooperare în domeniu cu parteneri din China, Bulgaria urmând să devină una dintre porţile de intrare în Europa a mărfurilor exportate de companiile chineze, anunţă agenţia Novinite.

Pentru început, aeroportul din Sofia va beneficia de implementarea unui nou program software pentru managementul resurselor umane şi de transfer a datelor interne.

Aeroportul din Sofia va fi primul din UE care va folosi noul sistem, acesta fiind deja probat în aeroportul din Shanghai, iar bulgarii vor beneficia de gratuitate la instalare şi service pentru primii 5 ani.

În cadrul vizitei în China, Ginev a vizitat şi oraşul Zhengzhou, cel mai important centru de transport din China, centrala şi baza de operaţiuni a companiei de stat Zhengzhou International Hub Development and Construction, una din firmele care se va implica în modernizarea porturilor Varna şi Burgas.

Chinezii au vizitat deja porturile Bulgariei de la Marea Neagra şi cred că acestea pot asigura preluarea mărfurilor de export din China cu destinaţia Europa.

Traseul ar urma să străbată provincia chineza Henan, Kazahstanul, Marea Caspică şi Georgia şi Azerbaidjan, din Baku acestea urmând să fie încărcate pe feriboturi cu destinaţia Bulgaria.

De aici, containerele cu marfă din China ar urma să fie puse în garnituri de tren şi expediate până în Hamburg, Germania.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...